tirsdag den 17. januar 2017

Dumlekage

Dumlekage med masser af dumle!

 
 
 
 
 
Ingredienser:
 
Kagen:
150 gram dumlekarameller
110 gram mørk chokolade
100 gram hvedemel
100 gram smør
4 æg str M
200 gram sukker
3 tsk vaniljesukker
 
Creme til toppen:
125 gram dumlekarameller
3 spsk piskefløde
flormelis til ønsket konsistens er opnået (ca 4-5 dl)
 
Pynt:
Dumlekarameller
Dumleslikkepinde
 
Fremgangsmåde:
Smelt dumle, mørk chokolade og smør i en gryde. Lad det køle af
Pisk æg og sukker til en luftig masse
sigt mel og vaniljesukker ned i ægget og pisk forsat
Hæld chokolademassen i lidt af gangen og pisk forsat til det har en ensartet masse
Bag kagen i ovnen i en silikoneform på ca 28 cm i diameter i 40 minutter (175 grader forvarmet)
Sæt kagen på køl og lav cremen (kagen kan sagtens stå natten over)
Pres forsigtigt kagen ud af silikoneformen og stil den på et fad/tallerken
Smelt dumlekarameller sammen med piskefløden i en gryde
Pisk flormelis i til ønsket konsistens opnås og smør kagen med cremen
Pynt nu kagen med karameller/slikkepinde (jeg hakkede nogle enkelte karameller og dryssede udover)
Lad kagen stå på køl indtil servering
 
OBS: et lille stykke er nok. Det er en tung kage, selvom den smager super godt!
 
 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar